Tarwe

Herkomst:
De meeste tarwe wordt verbouwd in China, India, de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland en Frankrijk. De meeste in Nederland verbouwde tarwe wordt gebruikt als veevoer

Historie 
Vanaf tussen 7800 en 5200 voor Christus wordt er al melding gemaakt van het gebruik van tarwe voor het maken van brood. Het gebruik van wilde graansoorten dateert al vanaf 500.000 tot 300.000 jaar voor Christus

Gebruik:
Tarwe wordt gebruikt voor met maken van o.a.: brood, gebak en koek maar ook bijvoorbeeld voor het maken van griesmeel, pannenkoeken, ontbijtgranen, couscous, witbier of zetmeel.

Voedingswaarde:
De graankorrels in een aar bestaan gemiddeld genomen uit 70% zetmeel, 12% eiwit, 2% vet en 13% water.

Tarwe levert daarnaast ook vezels,B-vitaminen en mineralen als kalium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, selenium en koper. De voedingswaarde van tarwe verschilt per soort en hangt ook af van omstandigheden als bodem, klimaat en bemesting.

Leuker is nog om de winkel met een bezoekje te vereren: dan kunt u zien, ruiken én proeven!

Naar de winkel