De bakker

Ons dagelijks brood
Nodig om lekker brood te maken

  • Meel of bloem
  • Water
  • Zout
  • Gist of desem

En natuurlijk veel tijd en aandacht!

Verder worden er door de bakker vaak nog verschillende hulpgrondstoffen en decoratie materialen gebruikt.
De belangrijkste hulpgrondstoffen zijn:

  • Suiker
  • Vetstof/boter

Verder worden er nog gebruikt:

  • Mout
  • Glutenpoeder

De suiker dient als voedsel voor de gist en is na het bakken geheel verdwenen. De vetstof of boter zorgt er voor dat het brood langer mals blijft.

De mout zijn geroosterde kiemen, meestal van tarwe of gerst en wordt gebruikt om het brood donkerder te laten kleuren.
Het is overigens niet zo dat hoe donkerder het brood is, hoe gezonder.

Glutenpoeder wordt toegevoegd ter ondersteuning van de gluten die al in de tarwe aanwezig zijn, vooral bij gebruik van zware volkoren soorten en broodsoorten waarin granen zonder gluten, zoals mais, wordt glutenpoeder toegevoegd ter ondersteuning.

Leuker is nog om de winkel met een bezoekje te vereren: dan kunt u zien, ruiken én proeven!

Naar de winkel