Bakkerij De 7 Heerlijkheden
Overmeerseweg 4
1394 BC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-251220
Fax: 0294-252764

Brood

Veel vragen over brood worden beantwoord op de website brood.net.

 

Brood
Brood is belangrijk voor de gezondheid. Het bevat een groot aandeel graanbestanddelen,
die helpen om onmisbare voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals:

Koolhydraten: belangrijke energiebron
Eiwitten: bouwstof voor onze lichaamscellen
Vezels: voor een goede darmverwerking en een soepele stoelgang
Vitamines en mineralen: bv B-vitamines, ijzer en zink, nodig voor de groei
en het functioneren van ons lichaam.

Voedselovergevoeligheid
Voedselallergie: hierbij maakt het afweersysteem specifieke antistoffen aan
tegen bepaalde eiwitten die in de voeding voorkomen. Een allergische reactie
vindt vrijwel direct na consumptie plaats.

Voedselintolerantie: hierbij is het afweersysteem niet betrokken.
De hoeveelheid van een product dat klachten veroorzaakt, ligt
over het algemeen hoger dan bij mensen met een voedselallergie.

Gluten
Gluten zijn eiwitbestanddelen die voorkomen in bepaalde graansoorten,
namelijk in tarwe, rogge, gerst, spelt en in mindere mate haver.
Deze eiwitten spelen een belangrijke rol bij de bereiding van brood.
Gluten worden door het overgrote deel van de mensen makkelijk verteerd.
Ongeveer 1% van de westerse bevolking lijdt aan coeliakie of glutenintolerantie.
Voor hen is het noodzakelijk om glutenbevattende granen te vermijden.
Gezien de grote impactvan het volgen van een glutenvrij dieet is professionele
begeleiding essentieel om voedingstekorten te voorkomen.